RymdGlass (Lätt)



Ingredienser:

1 dl apelsinjuice
2 påsar saffran
2 ägg
2 dl florsocker
finrivet skal av 1 apelsin
3 dl grädde
2 matskedar äkta vaniljsocker
1 kryddmått salt

Gör så här:

Koka upp apelsinjuicen och saffran samt hälften av kryddmått salt i en kastrull, vispa lätt och ta av från spisen och ställ i kallt vattenbad, för att kallna.
Vispa ägg, det andra halva kryddmått salt, florsocker, äkta vaniljsocker och rivet apelsinskal i en bunke.
Vispa grädden hårt och rör ned apelsinjuicen i äggsmeten.

I glassmaskin

Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20 minuter.
Lägg upp glassen i en plastburk med lock och låt vila i frysen i ca 2 timmar.

Utan glassmaskin:

Häll smeten i en form eller plastburk med lock.
Ställ in i frysen.
Rör om efter ca 2 timmar.
Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering.


Serveras med eller utan ett tunt lager O´hoj Hard Topping Saltlakritssås

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0