Om det utomjordiska skeppet


Jag har ju många drömmar där jag befinner mig på det utomjordiska skeppet eller skeppen!

Det jag vet av dessa drömmar är att det är nästan mörkt överallt! Ett jobbigt mörker om man är människa! Vissa rum tycks vara belysta, för exempel rummet där jag befinner mig 1993 eller 1994, men annars så är det ofta mörkt. Hangaren är ljusare men den är fortfarande dovt mörk. På monitorn tycktes växternas rum ljust men jag har aldrig varit där så jag vet inte. Själva styrhytten är dovt mörk eller ibland helt mörk svart.

Och tittar man någon gång ut i universum så är där kusligt mörkt, nästan svart.

Om detta är dem rummen jag visats så var där i vilket fall ofta mörkt! Inte för att man ogillar mörkret men det skulle bli obehagligt att leva i en sådan miljö en längre tid.


Det skeppen tycks klara är att passera genom svarta hål! Vi har inget på jorden som skulle klara något sådant. Ett svart hål är som slutet för all tid! Där försvinner universum och blir väldigt gammalt eftersom tiden vid ett svart hål står still.


som det tycks vara:


skeppet går in i ett svart hål -------------->   svart hål

Det svarta hålet tycks ha befunnit sig på många olika platser i universum eftersom universum expanderar! Det finns kanske en möjlighet att man kan räkna ut var man kommer fram om man har tillräckligt med bränsle och sköldar för att klara en sådan färd.

Skeppet tycks komma ut så här


tom rymd   -----------------------> ut från ingenstans kommer skeppet fram

Detta tycks skeppet göra eftersom man då kan färdas mycket snabbare än ljusets hastighet. För övrigt så tror jag inte att skeppen kommer upp i ljusets hastighet. Det enda jag varit med om är att skeppen accelererar eller bromsar.


Men allt är behagligt på skeppen! Öppna utrymmen och komfort, till och med mjuka golv. Man skulle nog kunna resa i ett sådant skepp i 10 år om dem hade lite mer belysning i skeppet. Mörkret gör så att man upplever sig som att man är på en mindre yta än om det var ljust i rummen!

Men skeppen är kolosser! Man kan gå vilse och man kan springa omkring i vissa utrymmen hur länge som helst utan att möta på en vägg.

Vad skeppen är byggda av vet jag inte! Men dem är vackra inuti, utomjordiskt vackra där man kan möta på sådant man aldrig sett och inte kan förklara vad det är för något.

Kanske inte den bästa beskrivningen men det kanske ger en liten uppfattning om hur det är att resa med ett sådant utomjordiskt skepp. I vilket fall i drömmen.

Tolkning utomjordisk dröm


Jag fick några förslag om tolkning av dröm:

1. Familjen Flinta (The Flintstones) (Den här tolkningen tyckte jag var bra)
http://sv.wikipedia.org/wiki/Familjen_Flinta

2. Min dikt (Den tolkningen tyckte jag också var bra)

Denna dikt:

Korsvirke och trähus

Frukostbordet seglar fram på sin vita duk
med sina halvdruckna glas köttig apelsinjuice
och silver
i en härlig sommarsol av fikonlöv och rapsfält
som i en Svensk orientalisk flora
av gemenskap och kyssar

där allt rött smakar läppglans och hallongodis

och där den tusenåriga staden lyser i fjärran
bortom alla åkrar och timotejbackar
som ett vilande bröstvärn

dit vi ibland lagt oss för att älska
och formas av gatorna
med sitt brända keramikgods på taken

där hettan ibland bildas
samt det lena sommarregnet droppar
och där vi ler lyckliga Colgateleenden

precis som den första solstrålen
sedd genom det stora askmolnet
vid Eyjafjallajökul



3. Någon gissade att kvinnan i drömmen var min ängel (intressant tolkning)


Men som ni ser! När drömmarna blir lite svårare att tolka så kan man få fram många tolkningar! Den andra tolkningen med (i slutet) Take That var enkel men en tolkning där man inte vet om man själv blandat ihop verkligheten i drömmen?

Det finns ytterligare tolkningar har jag tänkt:

4. Meteoriten QQ47 ändrar riktning 2013 och träffar jorden 2014! Människan och Dinosaurierna dör ut av samma orsak: Meteoritnedslag! (Stenen behöver ju bara ändra riktning några kilometer för att träffa jorden! Och stenen färdas miljoner mil i universum! Att ändra färdriktning är inte ovanligt eftersom meteoriter ofta kolliderar med smågrus under sin färd. En kuslig tanke)

5. Skeppet visar endast sin åsikt om oss människor! Mannen och hans förtroliga husdjur! Kvinnan, den obetänksamma! (Den berättelsen stämmer ju på många familjer, faktiskt så är jag och mina tjejer liknande som i drömmen. Som man tycker man att kvinnan är Gullig när hon är sådan. Men därefter så finns det ju olika tjejen: den smarta tjejen osv...).



Utomjordisk dröm 30 januari 2012


Ni andra får avgöra vad drömmen kan betyda! Jag vet inte?

Jag åker och hälsar på min bror! Min bror är inte gammal i drömmen (kanske 12 år) och vår mamma är nu en helt annorlunda mamma (alltså inte vår mor). Hon har gett min bror och hans kompis som också är där 2 dinosaurier var. Min bror har valt 2 köttätande dinosaurier och min brors kompis har valt 2 gräsätande dinosaurier.

Dinosaurierna är unga och därför inte längre än mig. De gräsätande dinosaurierna är sävliga till sättet och lunkar för sig själv i trädgården och äter gräs medan de köttätande dinosaurierna är mer uppspelta och sociala. Den ena av min brors dinosaurier är Dinosauries REX. Dinosauries Rex följer mig överallt och till och med in i köket när jag skall hämta lunch till oss! Det känns riktigt otrevligt. Så vid lunchen frågar jag om hur hon kan vara så korkad så att hon ger min bror 2 dinosaurier? Hon menar att min bror ville ha dinosaurier och att hon då gett honom 2 dinosaurier att leka med! Jag blir sur och säger: Men den där dinosauries rex blir ju ungefär 10 meter lång, var har du tänkt att ha den sedan och den där dinosaurien som äter gräs med lång hals blir ju ungefär 18 meter lång, var skall ni ha dinosaurierna då någonstans? Kvinnan tittar storögt på mig och utbrister, blir dem så stora?

Jag suckar och och tar en köttbit från tallriken och säger till alla, titta nu! Jag slänger därefter köttbiten mot dinosauries rex som stått vid bordet bredvid mig hela tiden! Dinosauries Rex fångar köttbiten blixtsnabbt och jag blir rädd! Jag springer då mot dörren för att komma in huset från verandan och dinosauries rex springer snabbt efter mig. Från fönstret bredvid dörren så ser jag att den andra köttätande dinosaurien get sig på min bror och kvinnan och så ser jag hur dem gräsätande dinosaurierna sävligt äter löv från träden. Jag försöker stänga dörren bakom mig men dinosauries rex trycker sitt gap i dörrspringan.

Där vaknar jag!

RSS 2.0